Ik herinner me dat ik altijd al geïnteresseerd ben geweest in mensen en naar wat hen beweegt. Bij ons thuis in de boekenkast stond een boek over praktische psychologie, dat ik probeerde te doorgronden. Ik observeerde graag mensen en situaties (pas veel later ben ik gaan begrijpen dat ik hierin gehinderd werd door mijn eigen (voor)oordelen en overtuigingen). Ook dieren hadden mijn volle aandacht; ik was een kind dat op haar buik op de grond lag om de mieren te bestuderen. Ik ben opgegroeid in een niet streng katholiek gezin en ik kreeg de kans om me te ontwikkelen op muzikaal en intellectueel gebied. Als middelste van de vijf kinderen en tevens oudste dochter heb ik geleerd me te verweren, te middelen en te handhaven (en lief te zijn).
Lager onderwijs heb ik genoten bij de Zusters Franciscanessen in Hilversum. Dat, samen met mijn opvoeding en interesses, maar zeker ook mijn karmische erfenis, maakte dat ik als jong meisje fantaseerde over een leven in Afrika, als missiezuster.
Die missie is het niet geworden; ik heb hem verruild voor een paar andere die er niet zo heel veel van afwijken: de zorg voor mijn (inmiddels volwassen) vier kinderen, mijn (voormalige) werk met vluchtelingen en asielzoekers, mijn (voormalige) job als zorgvrijwilligster in een hospice, mijn werk voor de NGO Blessed Generation in Kenia en last but not least mijn Praktijk voor Reading & Coaching.

Wanneer we onszelf openen en ons lichaam en onze geest laten voelen dat we verbonden zijn met anderen en de natuur, dan veranderen we hiermee niet alleen onszelf, maar ook de mensen om ons heen.

Reading & Coaching

Een reading is een beschrijving van jouw energie. Elk mens leeft vanuit ervaringen, (verwachtings)patronen, overtuigingen en maatschappelijke conditionering. Hierdoor kun je belemmerd worden te zijn wie je in wezen bent.
Hoe gaat dat dan? We gaan tegenover elkaar zitten en ik stem me af op jouw energie. Dan vertel ik wat ik zie: hoe jij op dit moment in het leven staat; waar je pijn zit, je verlangen, je groei. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van een concrete vraag, of misschien wil je dat ik naar een specifiek thema kijk. Als je geen vraag hebt, is het ook goed; jouw thema van het moment komt vaak al als vanzelf naar voren.

Confrontatie is soms pijnlijk. Herkenning en bevestiging van wat je voelt, bevrijdend.

Wanneer je in de periode na de reading besluit om actief te werken aan verandering, dan kan ik je ondersteunen in het proces. Ik geef je handvatten middels energie oefeningen en ik lees je groei.

Belangrijk: een reading is een instrument om tot bepaalde inzichten te komen; om je te helpen je blik te verruimen. Bij specifieke (psychologische/psychiatrische) problematiek zal ik je altijd adviseren hulp te gaan zoeken bij een voor jou geschikte therapeut of arts.

Een reading duurt één tot anderhalf uur. Kosten € 80 (inclusief BTW)
Coaching per uur € 60 (inclusief BTW)

Systeemondersteuning bij Verslavingsproblematiek

Per 1 november 2016 ben ik (gecertificeerd) Systeemondersteuner bij verslavingsproblematiek. De Stichting Verslaafd aan Jou heeft een online programma ontwikkeld voor naasten van verslaafden. Dit programma bestaat uit onder andere drie individuele gesprekken om de specifieke situatie goed in kaart te brengen en daar passende begeleiding bij te geven. Als ervaringsdeskundige, ik ben moeder van een ernstig verslaafde zoon, ben ik bijzonder gemotiveerd om anderen in hun proces bij te staan. Dit kan ik alleen doen, omdat ik eindelijk kan zeggen dat ik hem in liefde los kan laten.

Je kunt me bereiken per mail Dolphin@marianvoigt.nl of telefoon op 06 16 332 908

HeartHouse Nieuws: